Tlf:         Adr: Jernbaneveien 1, 9912 Hesseng         E-post: barentshallen@svk.no / aan@svk.no
 
   Startsiden
   Om oss
 
   Årsmeldinger
   Styreprotokoll
 
   FJELLHALLEN
 
   BARENTSHALLEN
   Golfsimulator
 
   KIRKENES STADION
 
   BARENTSBADET
   Åpningstid/Priser
   Bursdagsfeiring
   Badutstyr og Cafè
 
   SKILØYPER
 
 
   KURSTILBUD
   БАРЕНЦХ&
   Sikkerhetsregler
   Timeoversikter
   Leiepriser
 
   Nyhetsarkiv
 
   Kontakt oss
   Lenker
 
 
 
Tilbake
 

BARENTSBADET SCORER HØYT!

Av Audun Andersen 
04.08.2008
 
-

Barentsbadet - Kirkenes
  
Denne testen er basert på 3 besøk - 3 dager på rad. Totaldistanse: 7500 meter.

Medio desember 2007 åpnet det et nytt bad i Kirkenes. Navnet er Barentsbadet, og beliggenheten er overraskende sentral til et nytt byggeprosjekt å være. Rett ved siden av Kirkenes skole og Kirkenes stadion har de satt opp en litt røff og tøff bygning til gelde for byens befolkning.

Rett etter at testpanelet hadde avsluttet et par skolekonserter på Kirkenes skole stakk vi innom Barentsbadet for å sjekke åpningstider. Der var det noen håndtverkere som bedrev småarbeid i tørrkafeen. Svømmeklubbens representant spurte en bebartet lukemann om dette bare var et badeland ála fadesen i Bodø, eller om det gikk an å svømme der også. "Kom inn og se!" sa bademannen, og Svømmeklubben kunne konstatere at inne i badet var det blant annet et nydelig 6-baners kortbanebasseng som formelig ropte etter å bli innsvømt av Svømmeklubben. Man takket for titten og gledet seg til kl 1400.

Barentsbadet har åpent 7,5 timer mandag - torsdag, 7t fredag, 6 lørdag og kun 5t søndag. Litt rart at badet åpner så sent i helgene. Åpningstidene er veldig bra med tanke på at badet er stengt mens det bedrives skolesvøm i skoletiden. Men det er flere norske bad som holder åpnent for publikum selv om det foregår skolesvømming i deler av bassenget (bl.a. Nadderudhallen, Holmlia bad og Kongstenhallen). Dette er helt sikkert mulig å gjennomføre dette også i landets fjerde største kommune. En annen ide er at badet bør ha en dag eller to pr uke (i sommerhalvåret) der det er åpent til kl 0200, så man kan svømme badet i lyset fra midnattsolen. Eksklusivt og en sikker vinner for svømmende turister som ikke er bygget for isbading.


  
Billettprisene er for høye. 95 kroner for en svøm er drøyt selv om badet er nytt og flott. Men dersom man svømmer mer enn 4 ganger i måneden er månedskortprisen slett ikke verst (380,-). Halvårskortet koster 1900 og er altså aktuelt for dere som svømmer mellom 5 og 20 ganger i halvåret. Årskortet til 3200,- kan forsvares med bare 3 svøm pr mnd. Kortordningene er altså meget bedre enn den høye enkeltsvømprisen. Nerdestatistikk pr svøm ved én svøm pr uke: Enkeltbillett: 95,-. Månedskort: 88,-. Halvårskort; 73,-. Årskort: 62,-. Hvis man svømmer to ganger pr uke blir regnestykket slik: Månedskort: 37,-. Halvårskort; 37,-. Årskort: 30,-.

Fra luka til herregarderoben er det 10 meter å spasere. Inne i garderoben blir man møtt av en omfattende skohylle før man kommer inn i en lys og litt trang garderobe med gule skap. Testpanelet velger skap nr 1. En utrolig skepsis brer seg da det viser seg å være samme system på skaplåsingen som i Jorekstadhallen (billett i skuff). Men heldigvis er dette et meget forbedret system enn på Lillehammer. Alt funket på første forsøk. Digg! Det bør også nevnes at det finnes familiegarderober i badet. Men disse ble ikke testet.

I dusjen er det vask med speil, knagger, plastrør og 6-7 dusjer. Bare én dusj har valgfrihet i form av trykk, temperatur og lengde. I den ene dusjen er det montert et utvippbart sete for slitne svømmere og eller menn med nedsatt bevegelsesevne. Profft! På vei ut til badet passeres en dør som fører inn til et stor og fint toalettrom.

Badstua er feiende flott. Totrinns variant med plass til et helt fotballag. Utformet i det fineste tre som også er behagelig å sitte på. En rask liten badstuprat med en innfødt om russere, Barentsbadet og snø på 17. mai ble det også tid til.

Inne i det splitter nye og lyse og triveliget badet finnes kortbanebasseng, boblebad, opplæringsbasseng, barnebasseng, 1m- og 3- stupings, 2 sklier samt våtkafe. Badevakta sitter i et glassbur på veggen og har god oversikt. I tillegg er det 2 kamera nede på dypa som fanger opp druknede, søppel og annet rart som ikke har på bassengets bunn å gjøre. Tenk at en liten by som Kirkenes kan tilby sine innbyggere en slik luksus! Det er formidabelt. Igjen går tankene til Bodø, der det er fullt i svømmefila dersom det er mer enn 2 av byens drøyt 40000 innbyggere som er hypp på en trimsvømmings. Samtlige 3 testdager ble unnagjort i tidsrommet 1400 - 1530. Mandag var det 6 personer i vannet kl 1425, og 1 person kl 1515. Tirsdag og onsdag var det bare 2-3 flere. Altså en utrolig lav folketetthet. Dette er like bra som å svømme på Nordtvedt bad kl en tirsdag kl 12. Sjansen for å få svømt noen meter helt alene er absolutt tilstede. Slike bad liker vi trimsvømmere! Temperaturen i kortbanebassenget er perfekt. Litt for kaldt til å henge ved kanten - nydelig å trimsvømme i. Sikten var glimrende, og klormengden virket å være på et svært formuftig nivå. Ettersom det finnes 3m-stupebrett er bassenget veldig dypt i den ene enden. På grunna er det 1,0 meter. Det er også perfekt. Nordtvedt blir for grunt, Nadderud for dypt.


  
Noen vil nok si at musikken kan bli litt for dominerende i Barentsbadet. Det spilles musikk i både garderober og svømmehall. Greit for en som crawler og ikke har øra over vann. Men for en gammel bestemor på 44 er det sikkert enerverende å være nødt til å svømme til rapmusikk og annet piggtrådleven når den snertne unge damen er på jobb. Så hva med kafetilbudet? Det eneste testpanelet la merke til var at hele badet er kjemisk renset for stank av pommes frites med grillkrydder. Og godt er det! Hadde det luktet gatekjøkken også her (som det gjør i Nordlandsbadet og Østfoldbadet) hadde karakteren stupt.

Så noen ord om betjeningen. Hyggelige, hjelpsomme og serviceinnstilt personale. Svømmeklubben anbefaler alle som bor i Sør-Varanger kommune om å ta minst én dukkert i måneden. Bruk badet! Dere har et av Norges aller beste bad!

Hva trekker opp? Badet, betjeningen, badstua, hygiene/renhold, svømmeføret (lav folketetthet), beliggenhet og husets design. Hva kunne vært bedre? Prisen, åpningstidene og såpedispensere ved dusjene.

Karakteren settes rett opp på 9. Gratulerer Kirkenes!

Knut Lothe - 230508

 

-

 

 

 

 

 

Daglig leder: Audun Andersen

Nettsidene er utviklet av
Datamann AS, 9550 Øksfjord

BILDEGALLERI
[ Klikk for stort bilde ]
Møterom Barentshallen Fasade Barentshallen
Styrketreningsrom Barentshallen Inngang Fjellhallen
Kirkenes Stadion Hovedbassenget
Solarium Barentsbadet Riksteaterets oppsett av
Brannvernarbeidet er prioritert! Her er ansatt Ben Frode Johansen i aksjon ved slokkeøvelsen høsten 2009 Vinni til Barentshallen på Hesseng lørdag 21. juli 2012